Design web cu WordPress

În ultima vreme am experimentat din ce în ce mai mult utilizarea platformei WordPress și am reușit să realizez lucrări foarte bune. Un prim site comercial pe care l-am lansat săptămâna aceasta este http://dentfix.ro

Modularitatea platformei permite aproape orice tip de personalizare, cu toate acestea pentru o flexibilitate completă este nevoie și de următoarele cunoștințe:

  1. programare PHP
  2. programare HTML, Javascript, CSS
  3. noțiuni de design grafic
  4. configurări htaccess
  5. optimizare performanțe

La capitolul 5 încă mai studiez, după cum se poate constata și acest blog și noul site se încarcă destul de greu pentru un utilizator cu internet de bandă largă. Fără să reprezinte un impediment major, performanța actuală mai poate fi îmbunătățită. Totuși pentru a crește performanța trebuie sacrificată modularitatea. O opțiune ar fi să se concateneze mai multe module în temă dar din acel moment nu se vor mai putea face actualizări ale temei și ale modulelor respective decât manual. O altă opțiune mai ieftină ar fi să se aleagă numai module care folosesc aceeași platformă javascript (cum ar fi jQuery) în acest fel se încarcă o singură librărie Javascript și o sumă de funcții mici care pot fi incluse în codul HTML.

Published
Categorized as IT Tagged

By Richard Vencu

http://www.linkedin.com/in/richardvencu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *