O lecţie reluată: baza unei bune climatizări este o construcţie bine izolată

Acum câteva zile în urmă, când temperatura exterioară a coborât în sfârşit sub 0 grade Celsius şi în special când viteza vântului a amplificat efectul de disipare a energiei termice din locuinţă, am constatat cu surprindere că indiferent de ce temperatură setam în dormitor găseam mereu seara lipsă două grade Celsius. Am suspectat centrala termică, am reajustat termostatul, nici un rezultat.

La un moment dat am remarcat faptul ca vântul se aude foarte clar în cameră. După o scurtă investigaţie am descoperit că cerceveaua nu mai calcă corect pe toc. Am sunat firma care a montat ferestrele şi într-adevăr ei au trebuit să regleze din nou aproape toate ferestrele din casă (operaţie care a durat 40 de minute).

Vinovatul? Tâmplăria mea este culoarea wenghe, ceea ce face ca vara să absoarbă o cantitate sporită de căldură. De aici apar deformări uşoare care nu se corectează singure la venirea frigului.

Prin urmare întreţinerea elementelor de izolaţie termică trebuie pusă pe locul întâi. Reglarea automatizării vine abia după aceea.

La venirea iernii verificaţi etanşeitatea ferestrelor

Înainte de venirea iernii verificaţi etanşeitatea ferestrelor

Tags: ,

Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recommended Articles