Soluţie software pentru metering

Ne face păcere să anunţăm un nou parteneriat încheiat recent cu firma Multidomo pentru soluţia software pentru metering integrabilă în mediul KNX.

Platforma dezvoltată de Multidomo se numeşte Multidomo Metering şi este construită în tehnologie Microsoft (ASP.NET, MS SQL Server, Silverlight). Aplicaţia înregistrează într-o bază de date valorile analogice transmise prin intermediul busului KNX de către dispozitivele de măsurare specifice. Printre astfel de dispozitive se pot enumera contoare de electricitate (inclusiv bidirecţionale pentru consumatorii care au şi producţie de energie electrică locală), contoare de gaz, de apă rece şi apă caldă dar şi echipamente de capturare a altor valori precum datele meteo locale (temperatură, viteză vânt, luminozitate, presiune, precipitaţii) sau date de proces (debite, presiuni, etc).

Platforma se livrează într-o versiune standard, pentru o locuinţă spre exemplu, şi într-o versiune enterprise pentru un ansamblu de locuinţe (cartier rezidenţial, bloc, etc) unde se pot gestiona consumurile pentru mai multe unităţi distincte (apartamente, vile).

Aplicaţia poate prelucra datele folosind planuri tarifare şi poate afişa rapoarte de cost pentru utilităţile consumate.

Mai jos prezentăm un scurt film cu interfaţa aplicaţiei Multidomo Metering.

By Richard Vencu

http://www.linkedin.com/in/richardvencu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *