Viteze dispozitive de stocare pentru consumatori

Prezentăm în acest scurt articol rezultatele unor teste de viteză pentru dispozitive de stocare de tehnologii diferite, utilizabile în computere personale.

Testul constă în scrierea și citirea unui fișier de 256MB, folosind blocuri de mărime diferită (pe axa Y) și o coadă de 4 comenzi de scriere (una în execuție, trei în așteptare). Despre teoria cozilor în ceea ce privește dispozitivele de stocare am mai scris în studiile de caz corespunzătoare.

Rezultatele au fost exprimate în lățime de bandă disponibilă, anume câți MB se pot transfera într-o singură secundă pe acel dispozitiv de stocare. Măsurătorile IOPS nu sunt foarte interesante pentru calculatoarele personale așa că au fost ignorate în acest test.

Drept concluzie, un disc SSD este foarte util pentru creșterea performaței unui calculator personal. De asemenea sisteme de backup conectate la USB 3 sunt deja o necesitate în cazul configurațiilor de calcul moderne.

În plus vechea idee de a folosi un memory stick pentru accelerarea sistemului de operare Windows se pare că nu mai are deloc aplicabilitate.

Viteze pentru 4 tehnologii de stocare

By Richard Vencu

http://www.linkedin.com/in/richardvencu

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *