HS / Funcţia comenzi ISDN

HomeServer vine echipat cu o interfaţă ISDN. Aceasta permite integrarea sistemului de telefonie cu cel de automatizare. Interfaţa ISDN poate fi montată pe busul ISDN intern sau extern şi ei i se pot aloca o cantitate oarecare de numere MSN care pot fi apelate pentru executarea de comenzi.

Să luăm un exemplu practic: o companie îşi instalează birouri în spaţiu deschis şi cablează telefoane fixe la fiecare birou. De asemenea deasupra birourilor se află sisteme de iluminat plasate în tavan pentru zona fiecarui birou. O asemenea situaţie ar presupune în mod normal fie instalarea unui număr imens de comutatoare pentru fiecare bec, fie gruparea mai multor birouri în acelaşi grup, fiecare variantă prezentând dezavantaje evidente.

Ideea este de a refolosi aparatele telefonice, oricât de primitve ar fi acestea, pentru comanda luminii locale. Aceasta se poate implementa cu HomeServer şi interfaţa ISDN. De exemplu notăm extensia 88 pentru aprinderea luminii locale şi extensia 99 pentru stingerea ei. Se configurează o matrice de relaţii între extensia apelantă şi identificatorul becului pentru iluminare locală, după care de la orice extensie dacă se formează unul din cele două numere menţionate, sistemul de automatizare filtrează comanda şi o execută numai local. Astfel de poate obţine o economie foarte mare, mai ales în situaţiile în care puţini angajaţi rămân la birou până târziu pentru finalizarea unor lucrări urgente.

Desigur, se pot configura şi alte numere pentru comenzi globale sau pe arie mai extinsă, toate aceste lucruri depinzând numai de imaginaţia şi dorinţele beneficiarului.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *