GIRA HomeServer/FacilityServer App

Gira a lansat astăzi aplicația GIRA HomeServer/FacilityServer App în Apple App Store Romania. Aplicatia costă 79,95 Euro și poate fi instalată pe iPhone, iPod Touch și iPad cu iOS 3.0

Pentru cine nu cunoaște cum funcționează App Store de la Apple, vă informăm că puteți înregistra pe același utilizator un număr mai mare de dispozitive dacă doriți să utilizați mai multe terminale de control pentru HomeServer. Acest lucru vă permite să achiziționați aplicația numai o singură dată pentru toate dispozitivele. Astăzi se poate achiziționa iPod Touch la un preț sub 200 Euro ceea ce îl face foarte accesibil ca terminal de control al instalației de automatizare.

Experiența mea cu această aplicație a fost foarte directă: am cumpărat aplicația, am instalat-o pe iPhone, am creat un profil de utilizator unde am introdus adresa IP a serverului meu si contul si parola de acces după care am accesat imediat instalația mea KNX.

Deoarece pot accesa serverul de automatizare atât din rețeaua internă cât și din internet, folosind adrese IP diferite, este suficient să creez un al doilea profil de utilizator cu datele de conexiune din internet și obțin imediat acces la aceeași instalație printr-o banală legătură 3G.

Aplicația stochează local toate simbolurile grafice în așa fel încât comunicația de date este extrem de mică ca volum. Lucru valoros pentru costurile de telefonie mobilă, mai ales în situația călătoriilor în străinătate.

Iată niște printscreen-uri (faceți click pe orice imagine și apoi derulați imaginile la rezoluție maximă):

By Richard Vencu

http://www.linkedin.com/in/richardvencu

2 comments

  1. Nu există manual. Programarea se face integral in HomeServer folosind programul Expert. Aplicaţia pentru iPod/iPad/iPhone doar se conectează la HomeServer şi afişează ce s-a scris acolo.

    Pentru programare fie apelaţi la o firmă precum suntem noi, fie mergeţi la curs în Germania şi învăţaţi singur.

    Programul Expert este livrat împreună cu HomeServer. Nici acela nu are manual în schimb are un fel de Help interactiv, totuşi din experienţa mea cred ca fără curs sau consultanţă pentru HomeServer nu se poate ajunge prea departe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *