Vor înlocui SSD-urile pe HDD-uri?

Suntem la un moment de timp în care răspunsul la această întrebare este încă incert. Cu toate acestea vă recomandăm să citiți următoarele articole:

http://texasmemory.blogspot.com/2010/08/why-solid-state-devices-will-replace.html

http://www.enterprisestorageforum.com/technology/features/article.php/3894671/Why-Solid-State-Drives-Wont-Replace-Spinning-Disk.htm

http://www.nanowerk.com/spotlight/spotid=8363.php

http://www.intel.com/performance/mobile/sata/sata.htm


Comments

One response to “Vor înlocui SSD-urile pe HDD-uri?”

  1. Remus Avatar
    Remus

    SSD-urile NU VOR INLOCUI NICIODATA HDD-urile, deoarece pretul pe megabyte la HDD-uri este in continua scadere si spatiul de depozitare este in continua crestere. Eu tind sa cred chiar ca, la un moment dat, datorita dezvoltarii HDD-urilor la nivele fara precedent in ceea ce priveste viteza (se vor atinge chiar 20.000 rpm) si spatiul de stocare (chiar 10 terabytes) SSD-urile vor fi cele eliminate de pe piata, deoarece costurile de productie sunt foarte mari. Cele doua tipuri de medii de stocare vor coexista o perioada, SSD-urile vor fi alese pentru viteza suplimentara si consumul mic de energie (in schimb fiabilitate indoielnica) de catre o mica parte din piata, adica entuziastii, dar datorita costurilor foarte mari per megabyte, cei care le vor alege vor avea in paralel si un HDD pentru stocarea de date. Configuratia predominanta va fi: un SSD 64 Gb pentru sistemul de operare si un HDD 1 Tb pentru stocare de date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *